Mørbanket Kristoffersen vant i Val d'Isere

SEIER: Unggutten slo hele verdenseliten.
SEIER: Unggutten slo hele verdenseliten. Foto: Guillaume Horcajuelo / Epa / NTB Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Henrik Kristoffersen vant verdenscuprennet i slalåm i Val d'Isere søndag. Nordmannen knuste toer Marcel Hirscher med over ett sekund.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Unggutten var overlegen i søndagens slalåm etter å ha falt fra en topplassering i storslalåmrennet lørdag.

– Det føles veldig godt. Jeg er litt sår etter i går, men når du har så mye adrenalin, hindrer det deg ikke for å prestere. Det var på kanten noen ganger, men jeg er veldig glad for at det gikk, sa Kristoffersen til FIS etter seieren.

Les også: Endelig tapte Norge i langrennssporet

Fra startnummer én kjørte Kristoffersen gnistrende i første omgang. Ingen var i nærheten av å matche 21-åringens strålende kjøring. Konkurrent etter konkurrent måtte gni seg i øynene da de kom i mål og så den store differansen til nordmannen.

– Jeg følte jeg gjorde et skikkelig dårlig løp. Etter fallet mitt i går, følte jeg meg veldig dårlig i dag. Hoften min er vond og blå, noe også den nedre leggen min er. Alt i alt før jeg meg mørbanket. Det er vondt, men jeg tok en smertestillende, og her er jeg, sa Kristoffersen til NTB etter første omgangen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nærmest fulgte Sebastian Foss Solevåg etter første omgangen. 24-åringen imponerte stort med sin offensive kjøring og kom i mål 33 hundredeler bak lagkameraten. I annen omgang hektet nordmannen tidlig i løypa og kom aldri i mål.

Storfavoritten Marcel Hirscher var hele 1,66 bak Kristoffersen etter første omgang. Nærmeste ikke-norske er franske Alexis Pinturault på tredjeplass. Franskmannen hadde 79 hundredelssekunder opp til alpinisten fra Rælingen.

Tyske Felix Neureuther ble nummer tre. Jonathan Nordbotten endte på 16.-plass.