134 utviklingsland fornøyde med klimaavtalen

Frankrikes utenriksminister Laurent Fabius la lørdag fram sitt endelige utkast til klimaavtalen han håper vil bli vedtatt i Paris.
Frankrikes utenriksminister Laurent Fabius la lørdag fram sitt endelige utkast til klimaavtalen han håper vil bli vedtatt i Paris. Foto: Stephane Mahe / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kina, India, Saudi-Arabia og en gruppe på rundt 130 utviklingsland sier de er fornøyde med den nye klimaavtalen, sier en talskvinne for gruppen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi står alle sammen. Vi er fornøyde med å dra hjem med denne teksten, sier Nozipho Mxakabato-Diseko, en forhandler for Sør-Afrika og talsperson for G77, som består av 134 utviklingsland, til AFP.

Les også: 134 utviklingsland fornøyde med klimaavtalen

Frankrikes utenriksminister Laurent Fabius la lørdag fram sitt endelige utkast til klimaavtalen han håper vil bli vedtatt i Paris. Ministrene sitter lørdag ettermiddag i et plenumsmøte hvor de skal gi tilbakemelding på utkastet.

I det endelige utkastet er målet at den globale oppvarmingen skal begrenses til mellom 1,5 og 2 grader over førindustrielt nivå.

Les også: – Jeg gir f*en i om vi er enige

Utslippene av klimagasser skal ifølge avtalen nå toppen «så snart som mulig» og deretter synke raskt inntil det nås balanse mellom utslipp og opptak av klimagasser i siste halvdel av århundret.

Utviklingslandene har stått hardt på kravet om at industrilandene må erkjenne sitt historiske ansvar. De rike landene har forårsaket klimaproblemet og må derfor gjøre mest, mener de.