Svensk UD-ansatt siktet for salg av falske visum

En 40 år gammel ansatt i svensk UD som var utstasjonert i Afrika, skal ha tatt opptil 100.000 kroner for falske visum. Til sammen skal kvinnen ha solgt 74 visum til Sverige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riksenheten for korrupsjon mener at den UD-ansatte kan ha tjent flere millioner kroner på de falske visaene, melder Aftonbladet.

Hun skal ha tatt fra 50.000 til 100.000 kroner i betaling for et falskt visum til Sverige. Svindelen skal ha skjedd i samarbeid med en medhjelper som nå er etterlyst i Tyskland og som har mottatt deler av betalingen. 40-åringen ble pågrepet fredag, siktet for grov tjenesteforsømmelse, dokumentfalsk og korrupsjon.

Les også: Sverige gjenoppretter invasjonsforsvaret

Ifølge forvareren nekter kvinnen for påstandene.

Aftonbladet skriver at aktiviteten ble avdekket en dag kvinnen ikke kom på jobb. Ved en undersøkelse hjemme hos henne ble det funnet et stort antall dokumenter som var blitt utstedt mot betaling.

Det svenske utenriksdepartementet, ambassaden der kvinnen jobbet og Migrasjonsverket gjennomgår nå rutinene for utferdigelse av visum.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus