Mann dømt til tolv års fengsel for overgrep mot sønn

En mann i 40-årene fra Hedmark er i Sør-Østerdal tingrett dømt til tolv års fengsel for det retten mener er «særdeles grove seksuelle overgrep» mot sin sønn og sønnens halvbror. Mannen anker dommen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Av dommen fredag går det fram at mannen ble dømt for alle de ni punktene han sto tiltalt for. Dommen er i tråd med aktors påstand.

Overgrepene mot sønnen startet i 2009, da gutten var 8 år gammel, og pågikk over en periode på fire og et halvt år, ifølge tiltalen. I tillegg skal ha han ha begått seksuelle overgrep mot sønnens halvbror, som da var elleve år gammel, i en periode på flere måneder i 2013.

Det var halvbroren som i avhør samme høst fortalte at den tiltalte hadde begått omfattende seksuelle overgrep mot ham og tiltaltes sønn.

– Truet til å tie

Da det ble gjennomført avhør av sønnen første gang, nektet han for at det hadde skjedd noe overgrep. Under et nytt avhør på et senere tidspunkt fortalte imidlertid sønnen om overgrepene.

Retten mener tiltalte har fotfulgt de to guttene for å unngå at de snakket med andre om hendelsene, og at han har truet halvbroren for å få ham til å tie.

I dommen står det at tiltalte har utsatt de to guttene, og særlig sønnen, for «særdeles grove seksuelle overgrep». Retten mener også flere av overgrepene er egnet til å skade guttenes mentale helse for alltid.

– Tiltalte har på det groveste misbrukt den tillit de to guttene har hatt til ham, heter det i dommen.

Les også: Kripos: Nordmenn betaler for å se overgrep mot barn direkteoverført

Anker

Mannen i 40-årene erkjente ikke straffskyld etter tiltalen da saken startet i retten 30. november. Hans forsvarer Jostein Løken opplyser at dommen blir anket over skyldspørsmålet og straffutmålingen.

– Det var en veldig alvorlig dom, en streng straff. Vi skal gå grundig gjennom dommen for å se hva som står i den, sier Løken til NTB.

– Vi håper saken raskt kan komme opp i lagmannsretten. Det er en rekke uoverensstemmelser i dommen som vi ønsker å påpeke, sier Løken.

Tilfreds

Bistandsadvokat for sønnen, Helge Hartz, sier til avisen Østlendingen at de er tilfreds med dommen. Hartz legger samtidig til overfor avisen, som først meldte om dommen, at de er forberedt på ankebehandling i lagmannsretten.

Den tiltalte ble i tillegg til fengselsstraffen dømt til å betale 350.000 kroner i oppreisningserstatning til sønnen og 250.000 kroner til sønnens halvbror. Han er også ilagt et forbud om å kontakte sønnen i en periode på tre år.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus