Dobbeltdrapet i Oslo: Siktet for drap på ekskjæreste og bekjent

Mannen som er siktet for å ha knivdrept en mann her på Tøyen onsdag og en kvinne på Manglerud samme morgen, ble fremstilt for varetektsfengsling fredag.
Mannen som er siktet for å ha knivdrept en mann her på Tøyen onsdag og en kvinne på Manglerud samme morgen, ble fremstilt for varetektsfengsling fredag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Den 55 år gamle tunisieren som er siktet for å ha drept en mann og en kvinne med kniv i Oslo onsdag, ble varetektsfengsling i fire uker i Oslo tingrett fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiadvokat Kari Kirkhorn i Oslo politidistrikt fikk også medhold i begjæringen om at han ilegges brev-, besøks- og medieforbud.

– Vi ba om fire uker fordi vi mener det er grunnlag og behov for det. Det har tingretten fulgt oss på. Det er vi godt fornøyd med, sier Kirkhorn til NTB fredag ettermiddag.

55-åringen var selv ikke til stede da kjennelsen ble avsagt, men fengslingen foregikk med påtalemyndigheten og mannens advokat til stede. Rettsmøtet varte i ti minutter.

Les også: Mann pågrepet for dobbeltdrap i Oslo

Observeres på Dikemark

Mannen ble torsdag overført til den regionale sikkerhetsavdelingen på Dikemark i Asker der han blir sittende i varetekt inntil videre.

– Vi vil absolutt snakke mer med ham når han er klar for det. Vi får vente og se om han blir værende en kortere eller lengre tid på Dikemark. Det vet vi ikke ennå. Der må vi støtte oss til legene, sier politiadvokaten.

Tunisieren vil bli grundigere observert på den psykiatriske institusjonen.

«Retten har foreløpig ikke grunnlag for å ta stilling til sannsynligheten av om det blir reist sak om overføring tvungent psykisk helsevern ... eller tvungen omsorg ...», skriver dommerfullmektig Atle Løhren Hess i kjennelsen.

– Vi mener vi har rett mann. Han blir nå ivaretatt på Dikemark, så kommer en rettspsykiatrisk erklæring som skal danne grunnlag for straffereaksjon, sier politiadvokat Kari Kirkhorn.

Retten bemerker at så lenge han er til observasjon, blir han værende på Dikemark inntil helsetilstanden gjør at han kan overføres til et vanlig fengsel.

Les også: Dobbeltdrapet: Siktede er overført til psykiatrisk institusjon

Tidligere forhold med offer

Det første offeret, en 42 år gammel norsk kvinne, ble knivstukket ved et garasjeanlegg på Manglerud og erklært død på stedet onsdag morgen.

Tre kvarter senere ble mannen, som er 50 år og norsk statsborger med tunisisk opprinnelse, funnet ved et gatekjøkken på Grønland. Han ble erklært død på sykehus.

Begge ofrene hadde tilhørighet og familie i Oslo.

Kirkhorn opplyser at den siktede mannen og den avdøde kvinnen har hatt et forhold.

– I den senere tid har de gjenopptatt noe kontakt. Siktede og den avdøde mannen skal ha vært bekjente. Det er fortsatt ingen kjent relasjon mellom ofrene, ifølge politiadvokaten.

55-åringen er tidligere utvist fra Norge flere ganger og har fått to avslag på søknader om familiegjenforening.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus