Dobbeltdrapet: Siktede er overført til psykiatrisk institusjon

Den 55 år gamle nordafrikaneren som er siktet for å ha drept en mann og en kvinne i Oslo onsdag, ble torsdag overført til en psykiatrisk institusjon på Østlandet. Her orienterer politiinspektør Grete Metlid og stabssjef Johan Fredriksen om drapet på politihuset på Grønland onsdag.
Den 55 år gamle nordafrikaneren som er siktet for å ha drept en mann og en kvinne i Oslo onsdag, ble torsdag overført til en psykiatrisk institusjon på Østlandet. Her orienterer politiinspektør Grete Metlid og stabssjef Johan Fredriksen om drapet på politihuset på Grønland onsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Den 55 år gamle nordafrikaneren som er siktet for å ha drept en mann og en kvinne i Oslo onsdag, ble torsdag overført til en psykiatrisk institusjon på Østlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det ble foretatt en prejudisiell observasjon av ham onsdag. Han vil bli på institusjonen han er overført til inntil videre for ytterligere observasjon. Det er også der han vil sitte i varetekt, sier politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til NTB.

55-åringen vil sannsynligvis samtykke til varetektsfengsling slik at spørsmålet kan avgjøres i en såkalt kontorforretning fredag.

Mannen ble pågrepet i Oslo onsdag ettermiddag. Politiet fikk melding om det første drapet på Manglerud klokka 7.38 og det andre på Grønland tre kvarter senere.

Det første offeret, en kvinne, ble knivstukket ved et garasjeanlegg på Manglerud og erklært død på stedet. Senere ble mannen funnet ved et gatekjøkken på Grønland. Han ble erklært død på sykehus.

Les også: Mann pågrepet for dobbeltdrap i Oslo

Avslag på familiegjenforening

Politiet har fortsatt ikke fått brakt identiteten til ofrene på det rene, men Metlid regner med at de kan si noe mer om det fredag morgen.

– Vi har foretatt en rekke vitneavhør, men det gjenstår mange. Vi må også fortsette avhørene av siktede som forklarte seg onsdag. Han var preget under avhøret, og spørsmålet om straffskyld ble ikke berørt, sier hun.

Når det gjelder utvisningen av mannen, sier Metlid at det ser ut til at han hele tiden har bodd i Oslo, tatt ut penger på Nav og hatt flere arbeidsforhold før han ble pasient hos Søndre Oslo Distriktspsykiatriske (DPS) på Mortensrud der han er blitt behandlet i et par måneder.

– Han har fått to avslag på søknader om familiegjenforening og oppholdt seg ulovlig i Norge, sier politiinspektøren.

Les også: Finansmann innrømmer dobbeltdrap i Sverige

Tvangsplassering

Mannens forsvarer, advokat Steinar Steenvaag, sa til NTB sent onsdag kveld at hans klient trolig blir tvangsplassert i psykiatrien, og at han regnet med at varetektstiden blir tilbrakt på sykehus.

– Dette er en person som er helt ute av seg. Han er lite orientert om tid og sted, og skjønner ikke hva han har gjort. Han er ute av stand til å si noe om motiv eller om han erkjenner eller ikke erkjenner straffskyld, sa Steenvaag.

Advokaten bekrefter at den siktede hadde en relasjon til den drepte kvinnen, men at han foreløpig ikke ønsker å utdype hva slags relasjon det var snakk om av hensyn til pårørende. Mannen som ble drept på Grønland, var landsmann av den siktede.

Metlid har opplyst at gjerningsmannen hadde en relasjon til ofrene, men at det trolig ikke er noen relasjon mellom de to drepte.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus