Mulla Krekar begjært utlevert til Italia

Mulla Krekar blir fremstilt for fengsling fredag.
Mulla Krekar blir fremstilt for fengsling fredag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Justisdepartementet har mottatt en formell utleveringsbegjæring på mulla Krekar og en medsiktet fra italienske myndigheter, melder NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to blir fremstilt for forlenget fengsling i Oslo tingrett fredag, siktet for å ha planlagt terror.

– Vi vil be om at de to blir varetektsfengslet i fire nye uker, sier politiadvokat Signe Aalling i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til NRK.

Les også: Krekar fengslet igjen

Mulla Krekar og 42-åringen ble torsdag i forrige uke fengslet i åtte dager i påvente av fristen italienske myndigheter har for å komme med en formell utleveringsbegjæring. Fristen utløper fredag.

Les også: Ekspert: – Skal mye til for å nekte å utlevere Krekar

Krekar, eller Najmuddin Faraj Ahmad som han egentlig heter, avviser anklagene fra italienske myndigheter, som mener han leder en terrororganisasjon kalt Rawti Shax.

Les også: Italiensk politi hevder Krekar kommuniserte fra cella

Italiensk politi har varslet at de også vil be om utlevering av en 42 år gammel iraker bosatt i Drammen, som italiensk politi mener har tilknytning til Rawti Shax.

Aalling opplyser at oversettelsen av utleveringsbegjæringen ikke er klar, og at PST derfor ikke har mottatt dokumentene selv.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus