250.000 briter vil forby Donald Trump å besøke landet

Trump, som håper å bli valgt til Republikanernes presidentkandidat, står sterkt i meningsmålingene, men denne uken har hans uttalelser om å forby muslimer innreise til USA, skapt kraftige reaksjoner både på hjemmebane og i verden for øvrig.
Trump, som håper å bli valgt til Republikanernes presidentkandidat, står sterkt i meningsmålingene, men denne uken har hans uttalelser om å forby muslimer innreise til USA, skapt kraftige reaksjoner både på hjemmebane og i verden for øvrig. Foto: Jonathan Drake / Reuters

Mer enn 250.000 mennesker i Storbritannia har skrevet under på en kampanje der de ber om at Donald Trump blir utestengt fra landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Hvis Storbritannia skal legge «uakseptabel oppførsel» til grunn for å sile ut hvem som kan få slippe inn i landet, må dette skje på en rettferdig måte og omfatte både rike og fattige, de svake og de mektige, heter det i kampanjen.

Finansminister George Osborne svarer at det er uaktuelt å forby Trump innreise til Storbritannia.

Trump, som håper å bli Republikanernes presidentkandidat i USA, har tatt til orde for å nekte muslimer innreise til USA. Uttalelsen har blitt møtt med skarp kritikk både fra partifeller og Demokratene. Det hvite hus har også sagt sin mening om det myndighetene mener vil være et brudd på landets religionsfrihet.

Les også: — Trump provoserer eliten bevisst

Trump, som i romjulen skal møte Israels statsminister Benjamin Netanyahu, blir i Israel kritisert for muslimuttalelsene. Netanyahu har selv tatt avstand fra dem, men kommer ikke til å avlyse møtet.

Les også: Obama: – Trump ikke lenger kvalifisert til å bli president

Nå har Kina, Frankrike og Storbritannia også kastet seg på bølgen av kritikk mot Trump. Det samme har FN og en lang rekke organisasjoner. I Midtøsten har den store varehuskjeden Landmark stanset alt salg av Trumps produktserie «Trump Home», som består av lamper, speil og smykkeskrin. Robert Gordon-universitetet i Skottland er foreløpig nyeste tilskudd på listen etter at det onsdag tilbakekalte en ærestittel som Trump fikk i 2010.

Les også: Trump vil ha penger for å være med i TV-debatt

Trump vil nekte muslimer innreise til USA

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus