Folk flest foretrekker Frps innvandringspolitikk

Oslo 20151209. Grønn skattekommisjon overrekker sin rapport til finansminister Siv Jensen i Oslo onsdag formiddag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Oslo 20151209. Grønn skattekommisjon overrekker sin rapport til finansminister Siv Jensen i Oslo onsdag formiddag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I en meningsmåling TNS Gallup har gjort for TV 2, svarer 35,4 prosent av norske velgere at Fremskrittspartiet har den beste innvandringspolitikken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunnstallene viser at hver femte Ap-velger og hver tredje Høyre-velger foretrekker Frps innvandringspolitikk framfor sitt eget partis politikk på feltet, melder TV 2.

– Dette viser at debatten har endret karakter. Det er mange mennesker i Norge som er urolige over den utviklingen som vi nå ser, sier Frp-leder Siv Jensen til TV 2.

Les også: Frp i arvestrid med Ap

Det største fallet i tillit i innvandringsspørsmålet har Venstre. I april mente 9,8 prosent av de spurte at Trine Skei Grandes parti hadde den beste politikken. Nå i desember mener bare 4,3 prosent av de spurte det samme.

Per Fugelli, en markert Frp-kritiker gjennom mange år, innrømmer at partiet har vært klarere enn andre partier i asyldebatten.

Les også: Listhaug hyller priskrigen på julemat

– Vi kan ikke ha helt åpen, snillistisk innvandring, for det tåler verken folkesjelen eller alt det praktiske arbeidet som skal gjøres for integrering, sier Fugelli til TV 2.

I en meningsmåling ANB publiserte onsdag kveld, sliter alle partiene som har markert seg som liberale i innvandringspolitikken. Både SV, Venstre og MDG er under sperregrensen for utjevningsmandater på 4 prosent. Kristelig Folkeparti kommer så vidt over med en oppslutning på 4,4 prosent.