Obama: – Trump ikke lenger kvalifisert til å bli president

Det hvite hus mener Donald Trump er diskvalifisert fra å bli president.

Muslim-uttalelsen fra Donald Trump diskvalifiserer ham fra å bli president i USA, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I uttalelsen oppfordrer Det hvite hus de øvrige republikanske presidentkandidatene til umiddelbart å varsle at de ikke støtter Trumps kandidatur.

Les også: Sterke reaksjoner på Trumps muslimutspill

Trumps kampanje oser av «historiens søppelbøtte», og Trump har liret av seg kommentarer som er motbydelige og giftige, uttaler Det hvite hus' talsmann Josh Earnest tirsdag ettermiddag.

Les også: Trump vil ha penger for å være med i TV-debatt

Det var mandag at Trump sa han vil nekte alle muslimer innreise til USA inntil videre. Reaksjonene lot ikke vente på seg.

– Donald Trumps utspill er helt forvirret. Hans forslag er ikke seriøst, tvitret Jeb Bush, som i likhet med Trump kjemper om å bli Republikanernes presidentkandidat.

– Latterlig, mener guvernør Chris Christie, en annen av Trumps rivaler.

Hillary Clinton, som er favoritt til å bli Demokratenes presidentkandidat, omtaler Trumps ideer som «kritikkverdige, fordomsfulle og splittende».

Også muslimer i en rekke land er sjokkerte over uttalelsen.

Tirsdag ettermiddag sluttet Republikanernes leder i Representantenes hus, Paul Ryan, seg til listen av Trump-kritikere. Uttalelsene representerer verken det partiet eller landet står for, sa Ryan.

Se Trumps uttalelse her:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus