IS hevder å stå bak drap på Adens guvernør

Guvernøren i havnebyen Aden i Jemen og seks av hans livvakter ble drept i et selvmordsangrep, ifølge sikkerhetskilder. IS hevder de står bak angrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De første opplysningene gikk ut på at en rakettdrevet granat traff bilkolonnen til guvernør Jaafar Mohammed Saad, men ifølge kilder var det en selvmordsbomber i bil som rammet guvernørens bilkolonne søndag.

Les også: – Vil teppebombe IS inn i glemmeboka

Minst seks medlemmer av guvernørens følge ble drept i angrepet, som fant sted i Tawahi-distriktet i Aden. IS skriver på Twitter at de står bak angrepet. I uttalelsen hevder de å a detonert en bil lastet med sprengstoff da guvernørens kolonne passerte. Ifølge IS ble åtte livvakter drept, og de kaller angrepet en «nøye planlagt operasjon».

Les også: IS: Våre tilhengere utførte angrepet i California

Det fattige landet har siden 2011 vært plaget av indre stridigheter mellom blant andre Houthi-militsen og regjeringslojale styrker. Onsdag tok den ytterliggående gruppen Al-Qaida de to byene Zinjibar og Jaar sør i Jemen. Ifølge lokale kilder utnytter Al-Qaida maktvakuumet som borgerkrigen etterlater seg.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus