Valg i Venezuela kan stoppe Chávez' revolusjon

Venezuelas president Nicolás Maduro utfordres av opposisjonen.
Venezuelas president Nicolás Maduro utfordres av opposisjonen. Foto: Carlos Garcia Rawlins / Reuters

Søndag kan bli en skjebnedag for innbyggerne i Venezuela, som går til urnene i valg av ny nasjonalforsamling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter 14 år under president Hugo Chávez og påfølgende tre år med hans håndplukkede etterfølger Nicolás Maduro, ser velgerne ut til å sette et foreløpig punktum For Chávez' sosialistiske revolusjon.

Meningsmålinger har vist at den demokratiske koalisjonen som utfordrer de regjerende sosialistene i valget 6. desember, har en god sjanse til å fjerne sosialistene fra makten for første gang på 16 år. Dette har skapt frykt for konflikter i et land der politiske uenigheter ofte har skapt ustabilitet.

Les også: Colombia og Venezuela trekker ambassadører tilbake

I noen meningsmålinger ser koalisjonen ut til å få nesten to tredeler av de 167 plassene.

Det skyldes ifølge analytikere primært utilfredshet med økonomien i landet, som er i fritt fall etter feilslåtte investeringer og en oljepris som har stupt de siste årene.

Venezuela råder over verdens største kjente oljereserver, men de 30 millioner innbyggerne har ikke merket mye av oljeinntektene. Inflasjonen er en av verdens høyeste, og lønnen – for dem som har en jobb – blir mindre verdt for hver dag som går. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus