300 år gammel skipsskatt funnet utenfor Colombia

Se video av skatten her.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et over 300 år gammel spansk krigsskip, som skal ha hatt både gull-, sølvmynter og smaragder i lasten, er funnet utenfor kysten av Colombia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Fantastiske nyheter. Vi har funnet galeonen San José, heter det i en Twitter-melding fra den colombianske presidenten Juan Manuel Santos.

Det skal lørdag holdes en pressekonferanse der flere detaljer blir kjent, opplyser presidenten.

San José sank utenfor festningsbyen Cartagena i Colombia i 1708. Galeonen var en del av kong Filip V av Spanias flåte og ble brukt i kampen mot engelskmennene i Den spanske arvefølgekrigen.

Les også: Dykker fant sjelden skatt på havets funn

Både colombianske myndigheter og private firmaer har i årtier lett etter San José i Det karibiske hav. Skipet ligger trolig på cirka 200 meters dybde. Det var lastet med 11 millioner gullmynter da det gikk ned. Lasten er anslått til å ha en verdi på flere milliarder dollar.

Les også: Skattejegere med utrolig funn verdt over 35 millioner kroner

Etter mange års tautrekking mellom Colombia og et amerikansk selskap, slo en amerikansk domstol i 2011 fast at San José tilhører Colombia. Det amerikanske selskapet Sea Search Armada påsto allerede i 1981 at det hadde lokalisert området der skipet hadde sunket.

Vrakdelene skal stamme fra gallionen San José. Foto: Handout / Reuters