300 år gammel skipsskatt funnet utenfor Colombia

Se video av skatten her.

Et over 300 år gammel spansk krigsskip, som skal ha hatt både gull-, sølvmynter og smaragder i lasten, er funnet utenfor kysten av Colombia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Fantastiske nyheter. Vi har funnet galeonen San José, heter det i en Twitter-melding fra den colombianske presidenten Juan Manuel Santos.

Det skal lørdag holdes en pressekonferanse der flere detaljer blir kjent, opplyser presidenten.

San José sank utenfor festningsbyen Cartagena i Colombia i 1708. Galeonen var en del av kong Filip V av Spanias flåte og ble brukt i kampen mot engelskmennene i Den spanske arvefølgekrigen.

Les også: Dykker fant sjelden skatt på havets funn

Både colombianske myndigheter og private firmaer har i årtier lett etter San José i Det karibiske hav. Skipet ligger trolig på cirka 200 meters dybde. Det var lastet med 11 millioner gullmynter da det gikk ned. Lasten er anslått til å ha en verdi på flere milliarder dollar.

Les også: Skattejegere med utrolig funn verdt over 35 millioner kroner

Etter mange års tautrekking mellom Colombia og et amerikansk selskap, slo en amerikansk domstol i 2011 fast at San José tilhører Colombia. Det amerikanske selskapet Sea Search Armada påsto allerede i 1981 at det hadde lokalisert området der skipet hadde sunket.

Vrakdelene skal stamme fra gallionen San José. Foto: Handout / Reuters

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus