Rune Øygard kastet ut av Facebook

Den overgrepsdømte eks-ordføreren Rune Øygard, her fotografert ved sitt hjem i Vågå i 2013.
Den overgrepsdømte eks-ordføreren Rune Øygard, her fotografert ved sitt hjem i Vågå i 2013. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Facebook ønsker å utestenge overgrepsdømte personer. Én av dem som nå nektes adgang er tidligere Vågå-ordfører Rune Øygard, skriver VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nesten et halvt år er gått siden Øygard slapp ut av fengsel etter å ha sonet ferdig dommen for overgrep mot en mindreårig jente. Han vil kjempe for å få saken gjenopptatt – og for retten til å være på Facebook.

Les også: Ap-skrell i Øygard-kommunen Vågå

– Facebook er blitt et sted der alle er. Å være utestengt oppleves som en dobbel straff, sier Øygard til VG.

Han er blitt kastet ut av verdens mest brukte sosiale nettsted ikke bare én, men tre ganger. For en måned siden forsøkte han å opprette en ny konto, men fikk automatisk beskjed om at han var blokkert.

Les også: Øygard er ute av fengselet

– I eposten fra Facebook i fjor, fikk jeg beskjed om at avgjørelsen er i tråd med deres retningslinjer fordi jeg er å anse som en dømt seksualforbryter, sier Øygard.

Han har sendt to brev til Facebook der han har lagt fram sitt syn på hvorfor han mener avgjørelsen er urimelig, foreløpig uten svar.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus