Synne ikke lenger ekstremvær

Ekstremværet Synne har skapt kaos, oversvømmelser og trafikale problemer i Sør-Norge i helgen.
Ekstremværet Synne har skapt kaos, oversvømmelser og trafikale problemer i Sør-Norge i helgen. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Ekstremværet Synne har vasket godt over Sør-Norge, den verste nedbøren antas nå å være over, melder Meteorologisk institutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meteorologene sendte søndag morgen ut et avsluttende varsel for ekstremnedbøren.

– De store nedbørsmengdene antas nå å være over. Fortsatt vil det være kraftige byger i området, heter det i det nye varselet for nordvestlige deler av Aust-Agder, vestlige områder i Vest-Agder og indre deler av Rogaland.

Bakgrunn: Ekstremværet Synnes herjinger skaper problemer

Lavtrykket beveger seg søndag sakte østover, men fortsatt med mye vind og kraftige byger inn mot Vestlandet, Trøndelag og deler av Nordland.

Store deler av Indre Østfold var uten strøm natt til søndag. Lenger sør i fylket sto biler under vann, mens trær ble blåst over ende.

Les også: NVE advarer om store ødeleggelser fra ekstremværet Synne

– Vannstanden begynner å bli høy i Østfold. Biler på Mosseveien i Fredrikstad står under vann og bør fjernes, skrev Østfold politidistrikt på Twitter natt til søndag.

Det kan tyde på at ekstremværet Synne, som har ført til oversvømmelser og trafikale problemer i Rogaland og Agder gjennom helgen, også har sitt preg på Østlandet.

I Østfold var det mye vind, noe som førte til at brannvesenet i Aremark måtte rykke ut og fjerne et nedblåst tre som sperret veien ved Brekka motorsenter.

Dessuten ble store deler av Indre Østfold mørklagt samme natt, melder 110-sentralen. Det er riktig nok ikke opplyst hva som er årsaken til strømbruddet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus