Utkast til klimaavtale overlevert i Paris

Lørdag fullførte forhandlerne utkastet som skal legges fram for miljøministrene når høynivådelen av klimatoppmøtet starter mandag. Ideelt sett skal man være ferdig med de tekniske fiksfakseriene innen den tid, slik at bare de politiske spørsmålene står igjen.
Lørdag fullførte forhandlerne utkastet som skal legges fram for miljøministrene når høynivådelen av klimatoppmøtet starter mandag. Ideelt sett skal man være ferdig med de tekniske fiksfakseriene innen den tid, slik at bare de politiske spørsmålene står igjen. Foto: Stephane Mahe / Reuters

Forhandlere fra 195 land har overlevert et utkast til ny klimaavtale til miljøministrene som er i Paris.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FNs forhandlere har godkjent teksten i utkastet, som skal legges fram for miljøministrene når høynivådelen av klimatoppmøtet starter mandag.

– Denne teksten markerer en vilje fra alle til å nå en enighet. Vi er ikke ved veis ende. Store politiske spørsmål må fortsatt løses, sier Frankrikes klimautsending Laurence Tubiana.

Les også: Sundtoft (H): – Flyseteavgiften er bare starten

Mangler du oversikten over hva som diskuteres på klimatoppmøtet? Se denne videoen:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus