32 omkom i brann på oljeplattform i Aserbajdsjan

Artikkelen fortsetter under annonsen

32 oljearbeidere omkom i en brann på en oljeplattform i Kaspihavet utenfor Aserbajdsjan fredag, ifølge lederen av en uavhengig komité.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det statlige aserbajdsjanske energiselskapet SOCAR opplyser lørdag at minst 25 arbeidere ble reddet fra den brennende plattformen, men det er ikke kjent hvor mange som ikke er gjort rede for.

Tidligere lørdag hevdet selskapets sjef overfor nettavisen Oil and Gas People at det ikke har vært «menneskelige tap» som følge av hendelsen.

84 innesperret

– Ifølge vår informasjon døde 32 arbeidere, mens 42 arbeidere ble reddet i går kveld. Brannen på plattformen ble slukket, sier Mirvari Gakhramanly, sjef for aserbajdsjanske oljearbeideres rettigheter, til nyhetsbyrået Reuters.

SOCAR ønsker ikke å opplyse hvor mange som var på oljeplattformen da den begynte å brenne, men en av arbeiderne sa fredag kveld at 84 mennesker var innesperret.

Kraftig vind

Hele plattformen var i fyr, og værforholdene gjorde redningsoperasjonen vanskelig. Brannen startet klokken 15 norsk tid fredag, ifølge Oil and Gas People.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

SOCAR opplyste fredag at brannen startet etter at en gassledning på plattformen ble ødelagt grunnet kraftig vind.

Plattformen ligger 30 kilometer unna området Oil Rocks i Kaspihavet.

Fredag morgen kollapset en annen plattform i Oil Rocks. Ifølge SOCAR er tre arbeidere fortsatt savnet etter ulykken, og redningsmannskaper er på vei.