Uværet Synne rammer store deler av Norge:

Politiet ber rogalendingene la bilen stå

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Politiet i Rogaland ber folk om la være å benytte bilen på grunn av det kraftige regnværet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag og natt til søndag er det ventet enorme nedbørsmengder i fylket. Ifølge Meteorologisk institutt kan det komme opptil 160 millimeter nedbør i døgnet lokalt i indre strøk.

Det får politiet til å advare mot å legge ut på kjøretur.

– Politiet henstiller til publikum om å la være å benytte bilen i ettermiddag/kveld grunnet de store nedbørsmengdene som er forventet å komme, skriver politiet på Twitter.

Les også: Synne skaper trafikkproblemer med mye regn

Arkivfoto av Schenker-godstog i Narvik. Foto: Morten Holm / NTB scanpix
Arkivfoto av Schenker-godstog i Narvik. Foto: Morten Holm / NTB scanpix

Trøbbel for godstrafikk

Distribusjonen av kjølevarer og medisiner fra Oslo til Nord-Norge er rammet av uværet. Godstog fra Oslo til Narvik blir forsinket, og det vil bli følgeforsinkelser ut i neste uke.

Det er togproblemene i Sverige som følge av uværet Helga som forårsaker problemene, skriver transportselskapet Schenker i en pressemelding. Helga er det samme uværet som har fått navnet Synne i Norge.

– Allerede nå er det klart at forsinkelsene i natt og utover lørdag vil føre til at gods som skulle vært distribuert i helgen, blir sterkt forsinket. Det vil bli følgeforsinkelser ut i neste uke, skriver selskapet.

Les også: NVE advarer om store ødeleggelser fra ekstremværet Synne

– Styr unna elver med mye vann

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) ber folk om å holde sluk og avløpsveier åpne, og om å holde seg unna utsatte steder under ekstremværet Synne.

Direktoratet oppfordrer folk til å holde seg unna elver med mye vann av fare for skred. Du bør også holde deg unna bratte skråninger og andre områder med skredfare.

– Husk at elva du krysser i dag, kan være ganske mye større når du skal tilbake, skriver NVE.

Folk som har eiendeler nær elver og innsjøer i flomområdene bør vurdere å flytte dem unna bredden. NVE oppfordrer også folk til å sørge for at avløpsåpninger, stikkrenner og sluk renses slik at vannet kan renne unna.

– Vær oppmerksom på dreneringsveier i skråninger i nærheten av huset ditt, og pass spesielt på steder der bekker løper sammen og gir økt vannføring, råder de.

Setter krisestab

Odda kommune i Hordaland setter krisestab for å forberede seg på konsekvensene flommen kan få.

– Vi må blant annet sikre at de kommunale hjemmetjenestene får gjort det de må med så mange stengte veier, sier rådmann Ingrid Heradstveit Guddal til Bergens Tidende.

Lørdag formiddag diskuterte hun situasjonen med ordføreren, helsevesenet, brannvesenet og politiet.

Kommunen følger vannstanden i elva Opo tett. Det ble store skader da elva gikk over sine bredder under flommen i fjor høst.

– Vannet stiger, men det er ikke aktuelt å evakuere noen foreløpig. Ingen hus er truet slik det ser ut nå, sier Guddal.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus