Årets mest sette #29:

Påstår dette er et genialt egg-triks. Men er det det?

Et triks som skulle skrelle egget på en-to-tre gikk verden rundt i 2015. Men er det egentlig så effektivt?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årets mest sette #29: Det skulle bare være å legge det hardkokte egget i et glass, fylle på litt kaldt vann og riste løs. Så skulle skallet skli av egget så lett som bare det. Men så enkelt var det ikke for alle. Diskusjonen var heftig i etterkant av at vi publiserte videoen. Mens noen ikke hadde noen problemer med trikset, var det andre som bare opplevde at skrellingen ble mer grisete. Videoen er den 29. mest sette på ABC Nyheter og SeDenne.no i 2015.

Gamle egg er best

Årsaken skal være, ifølge NBC, alderen på egget. Jo eldre egget er, jo letter skal det være å få av skallet når det er hardkokt.

Jo ferskere egget er, jo lavere er pH-verdien i proteinet i eggehviten. Når man koker ferske egg, binder eggehviten seg lettere til eggeskallet enn hviten gjør til seg selv. Derfor vil det være enklere å skrelle egget, både med trikset over og uten, når egget er eldre.

Se også denne: Slik bretter du umulige laken

Slik tester du egget

En måte å sjekke hvilke ukokte egg som er eldst, er som følger: Legg eggene i en bolle vann. Jo eldre egget er, jo mer luft har kommet inn. Et ferskt egg vil ligge i bunnen av bollen. Et eldre egg vil stå oppreist i vannet, mens et råttent egg vil flyte opp til vannoverflaten.

Har du fått med deg den forrige?

Hver dag i desember viser vi deg en av de mest sette videoene her på ABC Nyheter og SeDenne gjennom 2015. Vi begynte med nummer 31 på lista, og klatrer oss oppover til nyttårsaften. Da avsløres årets mest sette video.

Livsfarlig lek på Preikestolen gikk verden rundt

Klippet fra det populære turistmålet ved Lysefjorden er den 30. mest sette videoen i 2015. Se den igjen her.

Bilisten ante fred og ingen fare

Tenk deg å sitte i kø. Så dras plutselig hele bilen av gårde baklengs. Den eneste som ikke merket noe var trailersjåføren. Se videoen her.

Følg med videre, så får du sjansen til å se spektakulære, morsomme, sjokkerende, rørende og triste videoer du kanskje gikk glipp av, eller vil se igjen.

Mens du venter kan du se de tre mest sette videoene i 2014.

1. Brittanys (29) dødsønske rørte oss alle

Brittany valgte sin egen dødsdag og en hel verden fulgte henne gjennom hennes siste dager.

2. Uteligger lurt til å tro at han vant i lotteri

Videoen av lureriet gikk sin seiersgang på nettet. Heldigvis gikk ikke mannen tomhendt fra spøken.

3. «Tatt» da hun hentet melk naken

En gammel traver seilte opp på topp tre-lista over de mest sette videoene i 2014. Videoen er fra 2011, men fikk nytt liv da den ble trukket frem i serien «Husker du denne?» som har gått på vår videoside SeDenne.no:

Følg Sedenne.no på Facebook for å se flere morsomme, rørende og populære videoer.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus