Ekstra sikkerhet etter voldshendelse i Gjøvik tingrett

Gjøvik tingrett.
Gjøvik tingrett. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Politiet sier de organiserer seg annerledes i Gjøvik tingrett etter at en mann slo til en overgrepstiltalt 43-åring inne i en rettssal mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har politi på plass og har gjort noen grep for å forhindre at dette skal skje igjen. Det handler om hvordan vi organiserer oss inne i selve rettssalen, sier operasjonsleder Kristian Bjaanes i Vestoppland politidistrikt til NTB.

Han sier det ikke er aktuelt med metalldetektor ved inngangen til rettssalen, og understreker at det heller neppe ville ha avverget mandagens hendelse da en 19-åring hoppet opp fra tilhørerbenken og slo den tiltalte mannen med en hermetikkboks.

Les også: Overgrepstiltalt slått ned i retten på Gjøvik

19-åringen ble pågrepet på stedet, men ble løslatt igjen etter avhør.

– Han har erkjent de faktiske forhold og kan vente seg en straffereaksjon. Han er siktet for kroppskrenkelse, sier operasjonslederen.

Den 43 år gamle mannen i rettssaken i Gjøvik tingrett er tiltalt for en rekke voldtekter og grove seksuelle overgrep mot flere barn fra spedbarnsalder og opp til 18 år. Overgrepene skal ha funnet sted fra 2005 til 2014.

19-åringen sa til VG at han ble provosert av å høre på 43-åringens forklaring, og beskrev angrepet som en impulshandling.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus