Mann dømt til psykisk helsevern etter drap

En 49 år gammel mann er i Glåmdal tingrett dømt til tvunget psykisk helsevern for drapet på 63 år gamle Lillemor Laurenze Lie på Kirkenær i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Retten har kommet til at mannen ikke er strafferettslig tilregnelig, fordi han var psykotisk under handlingen, melder NRK.

Obduksjonsrapporten viste at offeret hadde ni knivstikk og skjæreskader på kroppen. Selv har mannen forklart at han ikke husker hva som skjedde og nektet straffskyld.

Lie var 49-åringens husvert. Hun ble drept i sitt hjem 22. oktober og funnet død dagen etter. Da ble også 49-åringen pågrepet. Han var i ubalanse og ble innlagt på sykehus med diagnosen psykose.

De sakkyndige psykiaterne i saken sier mannen har diagnosen schizofreni og var psykotisk, og at tilstanden burde ha blitt oppdaget og behandlet tidligere. Retten skal hvert tredje år vurdere om det fortsatt er behov for behandling i tvunget psykisk helsevern.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus