Erna Solberg snakker ut om netthetsen

Erna Solberg er vant til å håndtere netthets.
Erna Solberg er vant til å håndtere netthets. Foto: Thomas Samson / Afp
Artikkelen fortsetter under annonsen

Solberg om å bli omtalt som feit: – Dette er peanuts.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

TV 2 har intervjuet statsminister Erna Solberg i forbindelse med programmet Haterne, hvor kjente mennesker møter personer som har sjikanert dem på nett.

I et innslag omtalt på TV 2s nettsider snakker Solberg ut om hvordan hun håndterer sjikanerende og trakasserende ytringer i sosiale medier.

Les også: Må twitre om egen injuriedom

«Erna Fleskeberg»

I innslaget blir Solberg konfrontert med hatske ytringer som har blitt publisert om henne i sosiale medier:

«Feit jævel», «Erna Fleskeberg», «Erna er så feit at hun måtte innføre segway, nå skal hun bli feitere», «EG Får En PØLSÆ for hvert asylbarn Frp sender ut», «Det er vel veldig vanskelig å tenke når dama har kun 99,99 prosent fett i hele kroppen og det på toppen bare er til pynt».

På spørsmål om hun blir såret av slike kommentarer, svarer Solberg:

Du velger om du blir såret eller ikke. De som har skrevet dette viser bare at de har dårlig oppdragelse og de burde ha tenkt seg om før de skrev det. Altså, den typen sjikanering, du velger av og til hvordan du forholder deg til slike ting. Jeg har levd med livvakter døgnet rundt i to og et halvt år på grunn av drapstrusler. Dette er peanuts.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Gule: – Hatet og netthetsen like ille som før 22. juli

Vil bekjempe hatytringer

Solberg understreker at hun har vært i medienes lys i mange år, og tåler relativt mye. Samtidig er hun sterkt engasjert i å bekjempe hatytringer på nett. Regjeringen har blant annet nylig offentliggjort en politisk erklæring som skal danne en strategi mot netthets.

Statsministeren oppfordrer de som kommer med hatefulle ytringer på nett til å tenke seg om én ekstra gang før de trykker publiser. Og å spørre seg selv om dette er noe de kunne sagt til personen ansikt til ansikt.