Danske kommuner sender flyktninger på hotell

Flyktninger og migranter på vei fra Tyskland til Danmark med tog i begynnelsen av november.
Flyktninger og migranter på vei fra Tyskland til Danmark med tog i begynnelsen av november. Foto: Carsten Rehder / Afp

Mange kommuner i Danmark har så vanskelig med å finne midlertidige boliger til flyktninger, at de sender dem på hotell og kroer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er ikke holdbart. Nesten alle flyktninger vi har mottatt i år, bor på denne måten. Vi skal ta imot 129 i år, og det ser ut til å bli samme antall neste år, sier borgermester John Schmidt Andersen (V) i Frederikssund kommune til avisen Berlingske.

Les også: Asylstrømmen over Svinesund har nesten stanset

Den foreløpige hotellregningen for kommunen er nå oppe i 2,7 millioner danske kroner.

De danske kommunene skal ifølge tall fra Udlændingsstyrelsen finne så vel midlertidige som permanente boliger til omkring 12.000 flyktninger i år. Det er det antallet som har fått asyl og dermed midlertidig oppholdstillatelse.

Både Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne har foreslått at Danmark bør opprette statsdrevne, midlertidige flyktninglandsbyer for å avlaste kommunene. Regjeringen vil utrede de økonomiske konsekvensene og betydningen for integrasjon, før den setter i gang et slikt prosjekt.

Les også: Thon tjener 35 ganger mer på å leie ut til flyktninger, enn til skoleelever

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus