Bondevik reagerer på at terrormøtet ble nedprioritert

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik reagerer på at ledere fra flere sentrale etater ikke prioriterte å komme på møtet om terrorforebygging i Norge.
Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik reagerer på at ledere fra flere sentrale etater ikke prioriterte å komme på møtet om terrorforebygging i Norge. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Det årlige møtet om terrorforebygging mellom PST og sentrale toppsjefer ble i år utsatt fordi for få prioriterte å komme. – Kritikkverdig, mener Kjell Magne Bondevik, som var med på å opprette kontaktgruppen i 2005.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den daværende statsministeren og hans justisminister Odd Einar Dørum opprettet Kontaktgruppen for forebygging av terrorhandlinger for å lære av feilene etter 11. september og terrorangrepene i London. Fra 2009 eksisterte gruppen i praksis bare på papiret, men den ble gjenopptatt etter 22. juli 2011.

Bondevik reagerer nå på at de 36 toppsjefene ikke klarte å møtes som planlagt i september, skriver Aftenposten.

Les også: Brende varsler tøffere kamp og IS økt terrorfare

– Det bør absolutt være et møte på høyeste nivå i løpet av året. Selv om dette er svært travle mennesker, er det kritikkverdig at et slikt møte ikke blir prioritert, sier Bondevik til avisen.

Også justisminister Anders Anundsen (Frp) sier at terrorforebyggingen i Norge avhenger av at de sentrale aktørene deltar på slike møter.

– Jeg er veldig opptatt av at vi må tenke forebygging av terror veldig bredt. Skal vi gjøre det, er vi avhengige av at de ulike aktørene deltar på de områdene som det er naturlig at de deltar på, sier han.

Sjefen for Politiets sikkerhetstjeneste (PST), Benedicte Bjørnland, tar nå sikte på å avholde møtet i januar neste år, ifølge Aftenposten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus