Meny

Toppmøte for å redde klimaet starter i Paris

Budskapet «100 prosent ren» kunne leses på Eiffeltårnet i Paris søndag, dagen før klimatoppmøtet. Foto: Benoit Tessier / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Historiens største klimamøte innledes mandag i Frankrikes hovedstad Paris. Forhåpningen er at verdens land skal bli enige om den første virkelige globale klimaavtalen.

Den nåværende avtalen, Kyotoprotokollen, er på papiret en global avtale, men i praksis omfatter den bare EU og andre industriland. Land som USA, Kina og India, som står for en stor andel av verdens utslipp, er ikke med.

Følg klimaforhandlingene direkte nederst i saken

Les også: Verdens ledere lover investeringer i ren energi

Denne gangen er planen at det skal bli annerledes når USA, Kina og India er med, i tillegg til alle andre av verdens land. Rundt 150 stats- og regjeringssjefer vil være i Paris mandag på den første dagen med samtaler.

Før avtalen skal være klar 11. desember, på klimatoppmøtets siste dag, venter tolv dager med forhandlinger i konferanseområdet i Le Bourget nordøst før Paris.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus