Meny

Verdens ledere lover investeringer i ren energi

Microsoft-grunnlegger Bill Gates skal sammen med en gruppe investorer lansere et nytt program under klimatoppmøtet i Paris mandag. Foto: China Daily / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bill Gates og andre rike gründere skal sammen med verdens ledere sparke i gang klimasamtalene i Paris ved å love milliarder av dollar til investeringer i ren energiteknologi.

USA, Frankrike, India og 17 andre land kunngjør mandag at de forplikter seg til å doble sine investeringer i forskning på ren energi og utvikling de neste fem årene.

Programmet, som har fått navnet Mission Innovation, lanseres av USAs president Barack Obama, Frankrikes president François Hollande og Indias statsminister Narendra Modi på første dag av FNs klimatoppmøte i Paris.

Les også: Økte avgifter – mer til klima og bistand

På samme tid lanseres et separat, uavhengig initiativ, kalt Breakthrough Energy Coalition, som involverer en gruppe private investorer ledet av Microsoft-grunnlegger Bill Gates. Gruppen vil investere milliarder av dollar for å få mer risikable nye teknologier til markedet.

Les også: Klimasakens far vil vitne mot Norge

Andre medlemmer av gruppen er Facebook-sjef Mark Zuckerberg og Amazon-sjef Jeff Bezos.

Mission Innovation inkluderer land fra verden rundt – blant annet Australia, Kina, Canada og Chile. Deltakelse er åpen for andre land også. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus