To av tre sier nei til flere flyktninger

Asylsøkere i ankomstsenteret for flyktninger i Kirkenes.
Asylsøkere i ankomstsenteret for flyktninger i Kirkenes. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

To av tre mener Norge enten bør ta imot færre flyktninger eller holde tallet på dagens nivå, ifølge en undersøkelse utført for Dagbladet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

42 prosent av de spurte nå i november mener det er riktig å ta imot færre flyktninger, mot 31 prosent i juni og 30 prosent i februar.

Tallet på spurte som ønsker at tallet på flyktninger til Norge skal være som i dag, ligger nå på 25 prosent. Dermed sier til sammen 67 prosent nei til flere flyktninger.

Les også: Flyktninger sover under åpen himmel i Sverige

Det er Ipsos MMI som har gjennomført undersøkelsen for Dagbladet. Tallet på spurte som mener Norge bør ta imot flere flyktninger, har gått fra 32 prosent, til 42 prosent og ned igjen til 28 prosent.

Les også: Svenskekongen skal ikke huse flyktninger

Avisa presiserer at tallene for juni er hentet inn via en undersøkelse på nett, mens de to øvrige baserer seg på telefonundersøkelser. Det kan forskyve svarfordelingen noe, men Ipsos MMI opplyser at endringen er større enn hva som kan forklares med bruk av ulike metoder, ifølge Dagbladet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus