Politi har kontroll på mann etter evakuering i Stockholm

En kino i bydelen Södermalm i Stockholm ble evakuert lørdag kveld.
En kino i bydelen Södermalm i Stockholm ble evakuert lørdag kveld. Foto: Johan Nilsson/tt / TT NYHETSBYRÅN
Artikkelen fortsetter under annonsen

olitiet har kontroll på en mann som oppførte seg merkelig på en kino i bydelen Södermalm i Stockholm, ifølge svenske TV 4. Om lag 600 personer ble evakuert fra senteret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kinopublikum varslet personalet om en mann som satt med en veske i fanget og «så nervøs» ut, og politiet ble kontaktet, forklarer informasjonssjef Thomas Runfors i SF Bio.

– Mannen er kontrollert, men ikke pågrepet, sier polititalsmann Lars Byström til TV4. Politiet mistenker ikke at han har gjort noe ulovlig.

Senteret Söderhallarna hvor kinoen og flere restauranter ligger, ble avsperret og en del av området evakuert. Sperringene ble opphevet da politiet hadde kontroll på personen, kort tid før klokken 20.30. Politiet rykket ut med store styrker, og betjentene var bevæpnet og hadde vester på. I tillegg skal flere ikke ha vært uniformert, sier en ansatt på en av restaurantene til nyhetsbyrået TT.

TV4s reporter Ritva Rönnberg forteller at det var mange unge ute denne lørdagskvelden i hovedstaden.

– Flere virket opprørt og syntes evakueringen var ubehagelig, sier hun.

Terrorberedskapen i Sverige ble hevet til nest høyeste nivå onsdag. Torsdag ble 22-åringen Mutar Muthanna Majid, som er mistenkt for terrorplanlegging, pågrepet. Han har sittet i flere avhør og benekter å ha gjort noe straffbart