Russland tilbyr Frankrike ny hund etter Paris-angrep

Her mottar den franske ambassadøren i Russland valpen Dobrynja. Se video av den lekne valpen her. 

Russland har tilbudt å sende en valp til Frankrike etter at en politihund ble drept i en aksjon knyttet til terrorangrepene i Paris.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russlands innenriksminister Vladimir Kolokolstev sier han har skrevet til sin franske motpart Bernard Cazeneuve. I brevet tilbyr han å sende schæferhunden Dobrynja for å erstatte Diesel, en belgisk fårehund som mistet livet i en stor politiaksjon nord for Paris onsdag.

Valpen Dobrynja er oppkalt etter en russisk folkelegende, Dobrynja Nikititsj, kjent for sin styrke, godhet og tapperhet, forteller Kolokolstev.

Det russiske innenriksdepartementet publiserte fredag kveld bilder av valpen og en video av at den leker med en ball.

Se video øverst i artikkelen.

Les også: Putin: – Russland og Frankrike er allierte i kampen mot IS

Lørdag ble hunden også vist fram på statlig TV. Dobrynja er to måneder gammel og bor på politiets hundesenter i Moskva, ifølge kanalen Channel One. Den må gjennom medisinske undersøkelser og karantene før den kan sendes til Frankrike.

Emneknaggen #JeSuisChien (Jeg er en hund) florerte på Twitter etter at fransk politi opplyste at den sju år gamle hunden Diesel døde i politiaksjonen hvor målet var Abdelhamid Abaaoud, som er utpekt som hjernen bak terrorangrepene i Paris fredag forrige uke.

Les også: Terrortrusler mot Russland i IS-video

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus