Sikkerhetsrådet maner til kamp mot IS

Frankrikes FN-ambassadør François Delattre har fått gjennomslag for forslaget om å intensivere kampen mot den militante islamistgruppen IS.
Frankrikes FN-ambassadør François Delattre har fått gjennomslag for forslaget om å intensivere kampen mot den militante islamistgruppen IS. Foto: Carlo Allegri / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

 FNs sikkerhetsråd har vedtatt en resolusjon der det ber alle land som er i stand til det om å delta i kampen mot ekstremistgruppen IS i Irak og Syria.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sikkerhetsrådet har enstemmig vedtatt resolusjonsforslaget Frankrike sendte i kjølvannet av forrige ukes terrorangrep i Paris, som IS har tatt ansvaret for.

– IS utgjør en global og enestående trussel mot internasjonal fred og sikkerhet, uttalte rådet, som består av 15 medlemmer.

Frankrikes FN-ambassadør François Delattre uttalte fredag at han håper at det internasjonale samfunnet samler seg bak det franske forslaget.

– Forslaget er kort, kraftig og fokusert på ett hovedmål: kampen mot vår felles fiende Daesh (IS), sa Delattre til avisen The Independent.

Frankrike ba angivelig alle medlemslandene i FN med kapasitet til å gjøre det om «å ta i bruk alle lovlige virkemidler mot IS-kontrollerte områder i Syria og Irak, å øke og koordinere innsatsen for å forhindre og undertrykke terrorhandlinger utført særlig av IS, og å utslette de trygge havnene gruppen har etablert i Irak og Syria».

130 mennesker mistet livet i angrepene i den franske hovedstaden forrige fredag.

Les også:

Avis: Stormakter vil erklære krig mot IS

Clinton vil ha tøffere kamp mot IS

Kripos forbereder straffesak etter IS-drap