Meny

Sikkerhetsrådet maner til kamp mot IS

Frankrikes FN-ambassadør François Delattre har fått gjennomslag for forslaget om å intensivere kampen mot den militante islamistgruppen IS. Foto: Carlo Allegri / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 FNs sikkerhetsråd har vedtatt en resolusjon der det ber alle land som er i stand til det om å delta i kampen mot ekstremistgruppen IS i Irak og Syria.

Sikkerhetsrådet har enstemmig vedtatt resolusjonsforslaget Frankrike sendte i kjølvannet av forrige ukes terrorangrep i Paris, som IS har tatt ansvaret for.

– IS utgjør en global og enestående trussel mot internasjonal fred og sikkerhet, uttalte rådet, som består av 15 medlemmer.

Frankrikes FN-ambassadør François Delattre uttalte fredag at han håper at det internasjonale samfunnet samler seg bak det franske forslaget.

– Forslaget er kort, kraftig og fokusert på ett hovedmål: kampen mot vår felles fiende Daesh (IS), sa Delattre til avisen The Independent.

Frankrike ba angivelig alle medlemslandene i FN med kapasitet til å gjøre det om «å ta i bruk alle lovlige virkemidler mot IS-kontrollerte områder i Syria og Irak, å øke og koordinere innsatsen for å forhindre og undertrykke terrorhandlinger utført særlig av IS, og å utslette de trygge havnene gruppen har etablert i Irak og Syria».

130 mennesker mistet livet i angrepene i den franske hovedstaden forrige fredag.

Les også: 

Avis: Stormakter vil erklære krig mot IS

Clinton vil ha tøffere kamp mot IS

Kripos forbereder straffesak etter IS-drap


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus