Meny

Tusener av pressefolk nektes tilgang til klimamøtet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kun halvparten av mediefolkene som har søkt om akkreditering til klimatoppmøtet i Paris, kan regne med å få søknaden innvilget, advarer FNs klimasekretariat.

Nærmere 6.000 mediefolk har søkt om akkreditering til toppmøtet, som starter mandag 30. november og varer i to uker.

Men inne på konferanseområdet er det bare plass til 3.000 mediefolk. Det betyr at mange medier har fått avslått sine søknader, opplyser FNs klimasekretariat.

I tillegg risikerer pressefolk å miste akkrediteringene de allerede har fått. Sekretariatet vil nå sette seg ned sammen med det franske presidentskapet for å se på hvordan akkrediteringene kan fordeles mest mulig rettferdig på tvers av landene.

Noen medier vil oppleve at det settes et tak på antall akkrediteringer, opplyses det.

«Situasjonen har oppstått fordi den overveldende interessen fra den globale pressen og mediene er større enn ved noe tidligere klimatoppmøte», skriver sekretariatet i en epost fredag ettermiddag.

Fra norsk side skal 37 mediefolk ha søkt om akkreditering, men etter det NTB får opplyst, har åtte av disse ikke fått innvilget søknadene sine.

Norske myndigheter har tatt opp saken med FN og Frankrike for å forsøke å hjelpe nordmennene, men situasjonen er fortsatt uavklart.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus