Politifolk alvorlig skadd i knivstikking i Vennesla

Artikkelen fortsetter under annonsen

En politistudent og en politimann ligger alvorlig skadd på sykehus i Kristiansand etter at de ble knivstukket i Vennesla sentrum fredag ettermiddag. Begge har hatt flaks, fastslår sykehuset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Klokka var 15.14 da politiet fikk melding om den dramatiske situasjonen i Vennesla sentrum. To politifolk i sivil, den ene av dem en student, var blitt angrepet og knivstukket midt på gata.

Begge fikk hjelp av tilfeldig forbipasserende på gata fram til ambulanse kom til stedet og fikk kjørt dem til sykehuset i Kristiansand. Det var raskt klart at de var påført alvorlige skader. Gjerningsmannen hadde stukket av til fots.

– De to polititjenestemennene er begge alvorlig, men ikke livstruende skadd. Begge er fraktet til sykehuset i Kristiansand, opplyste politiets innsatsleder Vigleik Fidje til NTB.

Ifølge Fædrelandsvennen jobber både politistudenten og politimannen ved Vennesla og Iveland lensmannskontor.

– Hadde flaks

Politimester Kirsten Lindeberg besøkte sine kolleger på sykehuset fredag ettermiddag og kveld. Hun kunne lettet fastslå at begge var utenfor livsfare.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg fikk snakket med den ene skadde. Han var etter forholdene ved godt mot. Det gjør et stort inntrykk i hele politikorpset når to kolleger blir utsatt for en så alvorlig hendelse. Heldigvis går det bra med begge to, sier Lindeberg.

Assisterende stabssjef i politidistriktet, Jon Kvitne, forteller at sykehuset mener begge de to har hatt flaks som slapp fra angrepet med bare alvorlige skader. Ifølge sykehuset kunne dette gått langt verre.

– Siste melding vi har fått fra sykehuset er at begge tjenestemennene har vært heldige. Det er alvorlige skader, men det har vært flaks at det gikk så bra som det gikk. Dette kunne gått veldig galt, sier Kvitne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Psykisk helsesjekk

Politiet satte umiddelbart i verk en omfattende politiaksjon for å forsøke å pågripe gjerningsmannen, som ble beskrevet som farlig.

En drøy halvtime etter knivstikkingen fikk politiet melding fra vitner som mente de hadde sett en mann som passet til beskrivelsen av den antatte gjerningsmannen. Kort tid etter ble mannen pågrepet uten dramatikk inne i en bygning.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den antatte gjerningsmannen er etnisk norsk, og ble brakt til sykehus der han skulle gjennomgå en psykisk helsesjekk, sier Jon Kvikne.

– Stukket i halsen

Et øyenvitne fortalte til Fædrelandsvennen at han hadde observert en mann med noe som lignet en finlandshette komme gående mot en Prix-butikk.

– Vi sto og monterte et juletre. Plutselig kom en mann løpende tilbake gjennom lekeparken. Han var stukket i halsen med kniv, forteller vitnet.

Han forteller at de var flere som hjalp den knivstukne mannen som altså viste seg å være polititjenestemann.

– Vi la ham på en benk og holdt papir mot halsen hans. Da så vi politiskiltet han hadde rundt halsen. Han var kledd i sivil, forteller vitnet.

Både politistudenten og politimannen var kledd i sivil, men med synlig politiskilt, forteller Jon Kvitne.

– Dette er en svært alvorlig sak, og polititjenestemennene blir ivaretatt på en best mulig måte, understreker han.