Meny

Anna (29) omkom i skogbrannen

Det var den norske menneskerettighetsaktivisten Anna Winther (29) som omkom i Australia tirsdag. Foto: LinkedIn / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anna Winther (29) omkom da hun forsøkte å unnslippe den ville bush-brannen i Australia. I bilen døde også tyske Julia Kohrs-Lichte (19) og britiske Tom Butcher (31).

I natt ble navnene på de tre omkomne i skogbrannen i Australia kjent.

Det var den norske menneskeretighetsaktivisten Anna Winther (29) som omkom i et forsøk på å unnslippe en av tre uregjerlige branner som har herjet i Western Australia.

Den fjerde som omkom var en lokal bonde i Esperance, Kym Curnow (45).

De tre skal ha forsøkt å berge en hest fra flammene, har Linda Campbell som eier gården de jobbet på, tidligere fortalt avisen The West Australian.

Bakgrunn: Norsk kvinne omkom i skogbrann i Australia

De tre klarte å få hesten om bord i lastebilen og komme seg av gårde, men bilen veltet under flukten, og arbeiderne ble tatt av brannen.

Winther var aktiv i Amnesty International i Perth.

Aktivist

Amnesty sørger på twitter over den avdøde norske 29-åringen. Foto: Amelia Freelander / twitter.com

Sarah Gooderham sier til avisen Guardian Australia at 29-åringen var en inspirasjon for de andre på kontoret.

– Det er usigelig trist at verden har mistet en så dedikert menneskerettighetsaktivist og akademiker, sier Gooderham til avisen.

I Norge arbeidet hun tidligere for organisasjonen Skeiv ungdom og engasjerte seg for rettighetene til homofile, lesbiske, biseksuelle og transseksuelle.

Den omkomne kvinnens familie skal ha blitt informert om den tradiske hendelsen torsdag.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus