Syrer pågrepet med falskt norsk pass i Italia

Italiensk politi pågrep to syriske menn som prøvde å reise til Malta med falske pass, hvorav ett var norsk, ifølge en lokal avis. På mennenes telefoner skal det ha blitt funnet IS-relaterte bilder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to mennene, henholdsvis 19 og 30 år gamle, ble pågrepet på flyplassen Orio al Serio-flyplassen i Bergamo øst for Milano onsdag kveld etter at de viste fram et norsk og et østerriksk pass. Mennene responderte imidlertid kun på arabisk, melder avisen Eco di Bergamo.

Sikkerhetspersonell som undersøkte mennenes mobiltelefoner, fant bilder som relateres til ekstremistgruppen IS på deres telefoner, ifølge avisen. Det ble også funnet et bilde av 30-åringen hvor han poserte med en maskinpistol. Mannen hevder imidlertid at bildet er av hans fetter. 19-åringen skal ha forklart at han hadde bildene på sin telefon for å minnes sin bror.

Torsdag ble fem syriske menn siktet i Honduras for å ha brukt falske greske pass for å prøve å komme seg inn i USA. Samme dag ble en syrisk kvinne pågrepet i Costa Rica, mistenkt for å bruke et falskt gresk pass. Ingen av de fem mistenkes å være tilknyttet ekstremistiske organisasjoner.

En europeisk sikkerhetsekspert som uttaler seg anonymt til AFP, sier at gresk politi finner opptil 200 falske identifikasjonskort per dag på flyplassen i Athen.

Personvernpolicy