Meny

FN fordømmer IS' drap på nordmann og kineser

Ekstremistgruppen IS hevder de har drept nordmannen Ole Johan Grimsgaard-Ofstad, som de har holdt som gissel i lengre tid. Foto: Privat (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FNs sikkerhetsråd fordømmer IS' likvideringer av norske Ole Johan Grimsgaard-Ofstad og kinesiske Fan Jinghui som avskyelig og feigt.

– Disse forbrytelsene demonstrerer atter en gang ISILs brutalitet. Gruppen er ansvarlig for flere tusen forbrytelser og overgrep mot mennesker fra alle trossamfunn, etnisiteter og nasjonaliteter, utført uten noe som helst hensyn til menneskets grunnleggende verdi, heter det i en uttalelse fra Sikkerhetsrådet torsdag.

IS publiserte onsdag blodige bilder av Grimsgaard-Ofstad og Fan, som tilsynelatende ble skutt i hodet. De to ble bortført i Syria i januar. Det er uklart hvor, når og hvordan de skal ha blitt drept.

FNs sikkerhetsråd sier gjerningsmennene må stilles til rettslig ansvar og understreker at ekstremistgruppa må nedkjempes.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus