Antatt terrorist stoppet med svensk pass i Istanbul

Innenriksminister Bernard Cazeneuve (t.h.) sammen med statsminister Manuel Valls i Frankrikes nasjonalforsamling torsdag.
Innenriksminister Bernard Cazeneuve (t.h.) sammen med statsminister Manuel Valls i Frankrikes nasjonalforsamling torsdag. Foto: Charles Platiau / Reuters

Franske myndigheter undersøker forbindelsene mellom mannen som planla Paris-terroren og en mann som ble pågrepet med et falskt svensk pass i Istanbul i fjor sommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som ble stanset i Istanbul, var på vei til Praha og hadde fått i oppgave å utføre en terrorhandling, sier Frankrikes utenriksminister Bernard Cazeneuve.

Les også: Elleve IS-mistenkte pågrepet i Istanbul

Frankrike undersøker nå en rekke avvergede terrorangrep i landet, som de mener Abdelhamid Abaaoud har deltatt i planleggingen av. Abaaoud ble drept i en politiaksjon nord for Paris onsdag.

Les også: To pågrepet etter skyting ved turistattraksjon i Istanbul

Cazeneuve sier myndighetene også undersøker hvilken rolle Abaaoud hadde i planleggingen av et avverget terrorangrep mot et tog i Frankrike i august, og hvilke forbindelser han hadde til en islamist som ble pågrepet da han reiste tilbake til Tyrkia i sommer.

– Av de seks angrepene som ble avverget i Frankrike våren 2015, var Abaaoud delaktig i planleggingen av fire, sier Cazeneuve, som sier Abaaoud styrte disse forsøkene fra utlandet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus