Antatt terrorist stoppet med svensk pass i Istanbul

Innenriksminister Bernard Cazeneuve (t.h.) sammen med statsminister Manuel Valls i Frankrikes nasjonalforsamling torsdag.
Innenriksminister Bernard Cazeneuve (t.h.) sammen med statsminister Manuel Valls i Frankrikes nasjonalforsamling torsdag. Foto: Charles Platiau / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Franske myndigheter undersøker forbindelsene mellom mannen som planla Paris-terroren og en mann som ble pågrepet med et falskt svensk pass i Istanbul i fjor sommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen som ble stanset i Istanbul, var på vei til Praha og hadde fått i oppgave å utføre en terrorhandling, sier Frankrikes utenriksminister Bernard Cazeneuve.

Les også: Elleve IS-mistenkte pågrepet i Istanbul

Frankrike undersøker nå en rekke avvergede terrorangrep i landet, som de mener Abdelhamid Abaaoud har deltatt i planleggingen av. Abaaoud ble drept i en politiaksjon nord for Paris onsdag.

Les også: To pågrepet etter skyting ved turistattraksjon i Istanbul

Cazeneuve sier myndighetene også undersøker hvilken rolle Abaaoud hadde i planleggingen av et avverget terrorangrep mot et tog i Frankrike i august, og hvilke forbindelser han hadde til en islamist som ble pågrepet da han reiste tilbake til Tyrkia i sommer.

– Av de seks angrepene som ble avverget i Frankrike våren 2015, var Abaaoud delaktig i planleggingen av fire, sier Cazeneuve, som sier Abaaoud styrte disse forsøkene fra utlandet.