Meny

Jødisk lærer knivstukket i Marseille

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En lærer på en jødisk skole i Marseille ble onsdag knivstukket av tre personer som ropte antisemittiske skjellsord, opplyser politiet i den franske byen.

Den jødiske historielærerens liv er ikke i fare, sier politisjef Laurent Nunez onsdag kveld.

Et stort antall politifolk finkjemmer onsdag kveld området i jakt på gjerningspersonene. Påtalemyndigheten sier ifølge nyhetsbyrået Reuters at læreren ble knivstukket av «tre personer som hevdet de var IS-tilhengere».

To av gjerningspersonene var på scootere, mens en av dem var ikledd en IS-t-skjorte, ifølge statsadvokat Brice Robin i Marseille. En av dem viste den jødiske læreren et bilde på sin mobiltelefon av Mohamed Merah, den militante franske islamisten som drepte sju mennesker i en rekke angrep i Sør-Frankrike i 2012.

– De tre personene fornærmet og truet offeret før de knivstakk vedkommende i armen og beinet. De ble avbrutt av en bil som kom til stedet, før de flyktet, sier Robin til Reuters.

Angrepet skjedde i 20-tiden. Terrorberedskapen i Frankrike er høy etter at 129 mennesker ble drept i en rekke brutale angrep i Paris.

Ekstremistgruppa IS har påtatt seg ansvaret for terrorangrepene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus