Russland varsler «fri jakt» på IS' tankbiler

Her bomber Russland IS' oljeraffineri. Se video!
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russland varsler at landets krigsfly kommer til å angripe alle oljetankbiler som kjører på veiene i IS-kontrollert område i Syria.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– I dag ble det besluttet at russiske krigsfly nå flyr på en såkalt «fri jakt» mot tankbiler som frakter oljeprodukter tilhørende terroristene i områder kontrollert av IS, sier den høytstående militæroffiseren Andrej Kartapolov til russiske nyhetsbyråer onsdag.

Les også: Putin: – Russland og Frankrike er allierte i kampen mot IS

Samme dag uttaler en amerikansk oberst at USAs luftangrep mot IS' oljeinfrastruktur bare har vært «minimalt effektive». Slike angrep har amerikanerne utført siden luftkrigen mot IS i Syria og Irak ble iverksatt for over ett år siden.

Les også: Terrortrusler mot Russland i IS-video

Siden de har vist seg å ikke gjøre større skade på ekstremistgruppens oljevirksomhet, testet USAs militærstrateger søndag en ny taktikk. 116 drivstoffbiler ble ødelagt i et angrep i ørkenen øst i Syria, ifølge Warren. I forkant av luftangrepene slapp krigsflyene flygeblader der sjåførene, som ifølge Warren trolig ikke var IS-medlemmer, ble bedt om å flykte.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kartapolov hevder russiske fly allerede har ødelagt rundt 500 tankbiler som de siste dagene har transportert olje fra Syria til raffinerier i Irak.

– Dette har betraktelig redusert krigernes evne til å drive ulovlig eksport av energiprodukter, samt deres inntekter fra oljesmugling, sier han.

IS finansierer store deler av sin krig gjennom smugling av olje.