Russland varsler «fri jakt» på IS' tankbiler

Her bomber Russland IS' oljeraffineri. Se video!

Russland varsler at landets krigsfly kommer til å angripe alle oljetankbiler som kjører på veiene i IS-kontrollert område i Syria.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– I dag ble det besluttet at russiske krigsfly nå flyr på en såkalt «fri jakt» mot tankbiler som frakter oljeprodukter tilhørende terroristene i områder kontrollert av IS, sier den høytstående militæroffiseren Andrej Kartapolov til russiske nyhetsbyråer onsdag.

Les også: Putin: – Russland og Frankrike er allierte i kampen mot IS

Samme dag uttaler en amerikansk oberst at USAs luftangrep mot IS' oljeinfrastruktur bare har vært «minimalt effektive». Slike angrep har amerikanerne utført siden luftkrigen mot IS i Syria og Irak ble iverksatt for over ett år siden.

Les også: Terrortrusler mot Russland i IS-video

Siden de har vist seg å ikke gjøre større skade på ekstremistgruppens oljevirksomhet, testet USAs militærstrateger søndag en ny taktikk. 116 drivstoffbiler ble ødelagt i et angrep i ørkenen øst i Syria, ifølge Warren. I forkant av luftangrepene slapp krigsflyene flygeblader der sjåførene, som ifølge Warren trolig ikke var IS-medlemmer, ble bedt om å flykte.

Kartapolov hevder russiske fly allerede har ødelagt rundt 500 tankbiler som de siste dagene har transportert olje fra Syria til raffinerier i Irak.

– Dette har betraktelig redusert krigernes evne til å drive ulovlig eksport av energiprodukter, samt deres inntekter fra oljesmugling, sier han.

IS finansierer store deler av sin krig gjennom smugling av olje.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus