Meny

Tyskland frykter nye IS-angrep i Europa

Tyskland frykter nye IS-angrep i Europa

Tysklands innenriksminister Thomas de Maizière fotografert under det ukentlige kabinettmøtet i Berlin onsdag. Foto: Hannibal Hanschke / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Angrepene i Paris kan vise seg å være del av en rekke angrep som ekstremistgruppa IS planlegger i Europa, advarer Tysklands innenriksminister.

– Ut ifra alt vi vet hittil, så var Paris resultat av – eller del av – en rekke koordinerte angrep fra den såkalte islamske staten, sier innenriksminister Thomas de Maizière onsdag.

– Dersom dette bekreftes, vil det være det første IS-angrepet i Vest-Europa, men trolig ikke det siste, sa de Maizière på en pressekonferanse sammen med politiet i Mainz vest i Tyskland.

Fredagens angrep i Paris ble utført av «veltrente gjerningspersoner etter langvarig, høyst konspiratorisk planlegging», tilføyer han.

Minst 129 mennesker ble drept i en rekke koordinerte angrep i den franske hovedstaden.

Trusselen mot Tyskland og det øvrige Europa er svært alvorlig, understreker den tyske innenriksministeren. Tirsdag kveld avlyste tyske myndigheter en internasjonal fotballkamp i Hannover på grunn av en terrortrussel. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus