Tyskland frykter nye IS-angrep i EuropaTyskland frykter nye IS-angrep i Europa

Tysklands innenriksminister Thomas de Maizière fotografert under det ukentlige kabinettmøtet i Berlin onsdag.
Tysklands innenriksminister Thomas de Maizière fotografert under det ukentlige kabinettmøtet i Berlin onsdag. Foto: Hannibal Hanschke / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Angrepene i Paris kan vise seg å være del av en rekke angrep som ekstremistgruppa IS planlegger i Europa, advarer Tysklands innenriksminister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ut ifra alt vi vet hittil, så var Paris resultat av – eller del av – en rekke koordinerte angrep fra den såkalte islamske staten, sier innenriksminister Thomas de Maizière onsdag.

– Dersom dette bekreftes, vil det være det første IS-angrepet i Vest-Europa, men trolig ikke det siste, sa de Maizière på en pressekonferanse sammen med politiet i Mainz vest i Tyskland.

Fredagens angrep i Paris ble utført av «veltrente gjerningspersoner etter langvarig, høyst konspiratorisk planlegging», tilføyer han.

Minst 129 mennesker ble drept i en rekke koordinerte angrep i den franske hovedstaden.

Trusselen mot Tyskland og det øvrige Europa er svært alvorlig, understreker den tyske innenriksministeren. Tirsdag kveld avlyste tyske myndigheter en internasjonal fotballkamp i Hannover på grunn av en terrortrussel. (©NTB)