Meny

PST har iverksatt terrorplanverk

PST-sjef Benedicte Bjørnland under en pressekonferanse nylig. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Deler av terrorplanverket er iverksatt, opplyser PST. Avgjørelsen er knyttet til angrepene i Paris.

Avgjørelsen ble tatt av PST-sjef Benedicte Bjørnland og politidirektør Odd Reidar Humlegård mandag, opplyser Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i en pressemelding onsdag.

Les også: To nordmenn pågrepet for terror

Systematiserer og intensiverer

– Tiltaket som er iverksatt, er en nasjonal etterretningsinnsats for å gi PST og politiet et best mulig grunnlag for å fange opp og forebygge eventuell planlegging av terror i Norge. Det innebærer i praksis at politiet og PST systematiserer og intensiverer innhentingen av all relevant informasjon som kan ha betydning for trusselsituasjonen i Norge, skriver PST.

– Informasjonsinnhentingen intensiveres også knyttet til å avdekke eventuelle enkeltpersoner det knyttes bekymring til blant det økte antallet asylsøkere til Norge, heter det videre.

Les også: PST får bekymringsmeldinger om asylsøkere hver eneste uke

– Alle tilgjengelige ressurser

PST opplyser at alle tilgjengelige ressurser for å drive med informasjonsinnhenting, vurderinger og analyser etter det som har skjedd i Paris og hvilken betydning det kan få for Norge.

Samtidig er det ingen informasjon som knytter angrepene eller gjerningspersonene til Norge, understreker PST.

– Erfaringer fra tidligere gjennomførte terrorhandlinger viser at handlingene kan ha en smitteeffekt og at noen kan finne inspirasjon til å forsøke å gjennomføre såkalte følgehandlinger. Det er heller ikke uvanlig at det fremsettes trusler i forbindelse med eller i etterkant av slike hendelser, skriver Politiets sikkerhetstjeneste.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus