Spanias utenriksminister vil spille på lag med Assad

Spanias utenriksminister José Manuel García-Margallo (t.h.),her i samtale med FNs generalsekretær Ban Ki-moon, mener Vesten må spille på lag med president Bashar al-Assad i kampen mot terror.
Spanias utenriksminister José Manuel García-Margallo (t.h.),her i samtale med FNs generalsekretær Ban Ki-moon, mener Vesten må spille på lag med president Bashar al-Assad i kampen mot terror. Foto: Juan Medina / Reuters

Spanias utenriksminister José Manuel García-Margallo mener Vesten må spille på lag med Syrias president Bashar al-Assad i krigen mot terror.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det vil være det minste av flere onder å inngå en avtale med Bashar al-Assad for å sikre en våpenhvile, sørge for nødhjelp til flyktningene, få fart på en politisk overgangsprosess og framfor alt angripe vår felles fiende Daesh (IS), sier García-Margallo til TVE.

– Vi må endre denne ja eller nei til Bashar-diskursen, til en fred eller krig-diskurs. Om vi ønsker fred, må vi også komme overens med Assad, i det minste midlertidig, sier han.

Han minner om avtalen USAs tidligere president Franklin D. Roosevelt inngikk med Josef Stalin under andre verdenskrig.

– Roosevelt ble tvunget til å inngå en avtale med Stalin for å bli kvitt nazistene, og det var det minste ondet den gangen, sier García-Margallo.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus