Politiet: Brann ved planlagt mottak var trolig påsatt

Mannskaper fra politiet ved det planlagt asylmottaket i Grue der det begynte å brenne natt til onsdag. Mye tyder ifølge politiet på at brannen var påsatt.
Mannskaper fra politiet ved det planlagt asylmottaket i Grue der det begynte å brenne natt til onsdag. Mye tyder ifølge politiet på at brannen var påsatt. Foto: Ole-johnny Myhrvold / Glåmdalen / NTB scanpix

Politiet tror brannen ved et planlagt asylmottak i Grue natt til onsdag, var påsatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har sikret tekniske spor som gjør at vi antar at brannen er påsatt. På nåværende tidspunkt har jeg ikke mulighet til å kommentere hvilken type spor vi har sikret. Det er av etterforskningsmessige hensyn, sier lensmann Jørn Flatha i Grue til NTB.

Det lokale politiet har sammen med eksperter fra Kripos gjort omfattende undersøkelser på stedet, skriver avisa Glåmdalen.

– Det er en mindre del av bygningen som er skadd. Politiet fikk melding litt over 4.30 i natt om brannen. Vi rykket fort ut til stedet, og brannen ble slukket raskt, sier Flatha.

To rom fikk skader i brannen. Det var ingen fare for menneskeliv.

– Stedet er under ombygging. Det skal bli et omsorgssenter for ti mindreårige flyktninger, sier Flatha.

Politiet har ingen mistenkte eller pågrepne i saken. Etterforskningen fortsetter nå med vitneavhør og analyse av beslagene som er gjort.

Personvernpolicy