Meny

Politiet: Brann ved planlagt mottak var trolig påsatt

Mannskaper fra politiet ved det planlagt asylmottaket i Grue der det begynte å brenne natt til onsdag. Mye tyder ifølge politiet på at brannen var påsatt. Foto: Ole-johnny Myhrvold / Glåmdalen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet tror brannen ved et planlagt asylmottak i Grue natt til onsdag, var påsatt.

– Vi har sikret tekniske spor som gjør at vi antar at brannen er påsatt. På nåværende tidspunkt har jeg ikke mulighet til å kommentere hvilken type spor vi har sikret. Det er av etterforskningsmessige hensyn, sier lensmann Jørn Flatha i Grue til NTB.

Det lokale politiet har sammen med eksperter fra Kripos gjort omfattende undersøkelser på stedet, skriver avisa Glåmdalen.

– Det er en mindre del av bygningen som er skadd. Politiet fikk melding litt over 4.30 i natt om brannen. Vi rykket fort ut til stedet, og brannen ble slukket raskt, sier Flatha.

To rom fikk skader i brannen. Det var ingen fare for menneskeliv.

– Stedet er under ombygging. Det skal bli et omsorgssenter for ti mindreårige flyktninger, sier Flatha.

Politiet har ingen mistenkte eller pågrepne i saken. Etterforskningen fortsetter nå med vitneavhør og analyse av beslagene som er gjort.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus