Mistenkelig gjenstand uskadeliggjort i Hannover

Tungt bevæpnet politi patruljerte sentralbanestasjonen i Hannover etter at en mistenkelig gjenstand ble funnet i et tog her kort tid etter at terroralarmen gikk på byens fotballstadion.
Tungt bevæpnet politi patruljerte sentralbanestasjonen i Hannover etter at en mistenkelig gjenstand ble funnet i et tog her kort tid etter at terroralarmen gikk på byens fotballstadion. Foto: Stringer / Reuters

Politiet i Hannover har uskadeliggjort den bombelignende gjenstanden som ble funnet i et tog på sentralbanestasjonen tirsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er imidlertid fortsatt uklart om det dreier seg om en ufarlig bombekopi eller en skarp sprengstoffladning.

– Etterligningen er så god at det er mulig at det kan dreie seg om en ekte sprengladning. Det vet vi ennå ikke, sier talsperson Sandra Perlebach i politiet sent tirsdag kveld.

Les også: Følg situasjonen i Hannover direkte

Politiet jakter på mannen som la fra seg den mistenkelige pakken på toget. Ifølge lokalavisa HAZ var det passasjerer på hurtigtoget som slo alarm på grunn av en person som oppførte seg mistenkelig. Da de prøvde å snakke til vedkommende, skal personen ha forlatt toget. Deretter ble den mistenkelige gjenstanden funnet.

Røntgenbilder viser angivelig at gjenstanden inneholder både ledninger, et kretskort og en mobiltelefon, opplyser politiet til kringkasteren NDR.

Les også: Tysk politi: – Konkrete trusler mot hele Hannover

Deler av sentralbanestasjonen i Hannover ble stengt tirsdag kveld, kort tid etter at fotballstadion ble evakuert på grunn av frykt for terrorangrep. Like etter klokken 23 var sperringene på stasjonen opphevet, bortsett fra ved det sporet der bombeekspertene fortsatt jobbet, ifølge HAZ.

En «konkret trussel» førte tirsdag kveld til at landskampen mellom Tyskland og Nederland ble avlyst. Det er ikke gjort funn av eksplosiver på eller ved fotballstadion i byen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus