Meny

– Terrordømt IS-kriger trekker anke på grunn av Paris-angrep

Politietterforsker Dag Uppheim, politiadvokat Anne Karoline Staff og statsadvokat Geir Evanger på plass i rettssal 207 i rettssaken i Oslo tingrett, der en 24 år gammel mann fra Østfold er tiltalt for å ha deltatt i terrorgruppa IS i Syria. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredrikstad-mannen Ishaq Ahmed (24), som mandag trakk sin anke etter å ha blitt dømt for deltakelse i og støtte til IS og Nusrafronten, sier at anken ble trukket på grunn av terrorangrepet i Paris.

13. juli i år ble mannen i Oslo tingrett dømt til åtte års fengsel for å ha deltatt i, kjempet for og støttet Den islamske staten (IS) og Nusrafronten i Syria.

Den 24 år gamle mannen er den første som ble dømt etter straffelovens paragraf 147 a, den såkalte terrorparagrafen, fordi Oslo tingrett fant det bevist at han hadde planlagt terrorhandlinger i Syria.

Les også: Politiet kartlegger Paris-terroristenes bevegelser

Forsvarer Thomas Randby sier til NRK at 24-åringen fortsatt mener dommen er feil, men at han likevel trekker anken.

– Grunnen er terrorangrepet i Paris på fredag. Han stiller spørsmål ved om det i det hele tatt er mulig, under de rådende forhold, å få en rettferdig rettergang, sier advokat Randby.

Statsadvokat Geir Evanger, som har ført saken for påtalemyndigheten, sier han er overrasket over 24-åringens avgjørelse, selv om han mener dommen er korrekt.

Evanger mener det kunne vært nyttig å prøve saken for en høyere rettsinstans.

– Det er klart at en tingrettsavgjørelse vil ha litt mindre vekt enn en dom i lagmannsretten eller Høyesterett, sier statsadvokaten.

Dommen mot 24-åringen blir dermed den første rettskraftige dommen mot en Syria-farer.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus