Meny

Verdens eldste olympier er død

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Guo Jie fra Kina deltok i diskoskonkurransen i Berlin-OL i 1936. Han kom aldri til finalen på Olympiastadion, men fram til nå har han vært verdens eldste olympier.

Diskoskasteren som opplevde og deltok i det siste OL-et før den annen verdenskrig ble 103 år gammel. Han døde i hjemmet sitt søndag. Både den kinesiske staten og Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) melder dette.

Guo kom fra Dalian i det nordlige Kina. Han satte nasjonal rekord i diskos i 1935, og kvalifiserte seg til OL i Hitler-Tyskland gjennom den prestasjonen, men lyktes ikke i lekene året etter.

Etter at idrettskarrieren tok slutt jobbet han som researcher og friidrettstrener til han definitivt trakk seg tilbake i 1987. Men han var med innen idretten helt til det siste, og i 2008 var han en av fakkelbærerne før OL i Beijing.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus