Meny

Putin: – Klar til å støtte opposisjonen i Syria

President Vladimir Putin. Foto: Alexander Zemlianichenko / Ap

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russlands president Vladimir Putin sier at Russland er klar til å gi den syriske opposisjonen luftstøtte i kampen mot IS.

– Jeg kan bekrefte at vi har opprettet kontakter med den syriske opposisjonen på slagmarken som har bedt oss gjennomføre luftangrep, sa Putin under G20-møtet i Tyrkia mandag.

Les også: Obama: – Kampen mot IS blir langvarig

Vestlige ledere ønsker at Russland dreier sin luftkrig mer mot IS etter at det har vist seg at de fleste russiske bombeangrepene siden Russland gikk inn i krigen, har vært rettet mot de moderate opprørsstyrkene som også bekjemper IS.

Putin har opprettholdt kontakt med noen av de moderate opprørerne, selv om hans hovedstøtte er til president Bashar al-Assad, og selv om moderate opprørsgrupper har vært mål for de russiske luftangrepene.

Les også: Hollande: – Ingen krig mellom sivilisasjoner

I en tale i den franske kongressen mandag sa president François Hollande at han skal snakke med Putin og president Barack Obama i løpet av de nærmeste dagene for å forsøke å slå sammen kreftene i kampen mot IS.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus